TEMA 10

En del af udskolingen er Langeland Kommunes 10. klasses tilbud Tema 10. Tema 10 er opbygget af linjer, hvor eleverne sammensætter deres 10. klasse efter interesser og uddannelsesplan. Tema 10 på Ørstedskolen betragtes som første år på elevernes ungdomsuddannelse, frem for det sidste år i folkeskolen. Tema 10 arbejder tæt sammen med det lokale erhvervsliv, 10. klasse i Svendborg samt Svendborg Erhvervsskole.

HVERDAGEN

Aktiviteter

Holdene på tema 10 er opdelt i farver. Alle farver er målrettet 10. klasses prøve.

Vi ønsker en differentieret hverdag, hvor holdene har forskelligt fokus. Dette fokus er udarbejdet med uddannelsesvejlederne, således at de enkelte hold henvender sig lige netop til den enkelte elev, og det de ønsker af 10. klasse.

I begyndelsen af skoleåret  afholder vi en uddannelsessamtale med hver enkelt elev. Det foregår via møde med kontaktlærer og udgangspunktet er uddannelsesplanen og individuelle ønsker for udvikling og fagligt fokus. På den måde kan vi sammensætte den individuelt målrettede Tema 10 undervisning.

Tema 10 er et fleksibelt undervisningstilbud, og eleverne kan skifte hold, hvis ønsker og fokus ændrer sig i løbet af skoleåret.

Fagene

På tema 10 kombinerer vi høj faglighed med undervisning på forskellige temalinjer og værksteder/kurser.

De obligatoriske grundfag er:

-Dansk + kontaktlærertid
-Matematik + kontaktlærertid
-Engelsk
-Dannelse

Resten af timerne vælges selv! Tysk og fysik tilbydes sammen med andre spændende fag.

Man har således selv indflydelse på 7 timer ugentligt, tematimer og  værkstedstimer/korte kurser.

Linjerne

Som elev på tema 10, skal man ugentlig have 5 tematimer og der kan vælges mellem nedenstående linjer. Ud fra tilmeldingsstatus vil det blive overvejet, hvorvidt linjen oprettes.

Målet med linjerne er at give eleverne mulighed for at fordybe sig lige netop der, hvor de har deres interesser.

På alle linjer er teori og praksis tæt forbundet.

I skoleåret 2015 – 2016 er tema linjerne ”Erhverv”, ”Sport” og ”Innovation”.