TEMA 10

En del af udskolingen er Langeland Kommunes 10. klasses tilbud Tema 10. Tema 10 på Ørstedskolen betragtes som første år på elevernes ungdomsuddannelse, frem for det sidste år i folkeskolen. Tema 10 arbejder tæt sammen med det lokale erhvervsliv, 10. klasse i Svendborg samt Svendborg Erhvervsskole.

HVERDAGEN

Aktiviteter

Antallet af 10. klasser afhænger af, hvor mange elever der er  tilmeldt klassen.

Vi ønsker en differentieret hverdag, hvor holdene har forskelligt fokus. Dette fokus er udarbejdet med uddannelsesvejlederne, således at de enkelte hold henvender sig lige netop til den enkelte elev, og det de ønsker af 10. klasse.

I begyndelsen af skoleåret  afholder vi en uddannelsessamtale med hver enkelt elev. Det foregår via møde med kontaktlærer og udgangspunktet er uddannelsesplanen og individuelle ønsker for udvikling og fagligt fokus. På den måde kan vi sammensætte den individuelt målrettede Tema 10 undervisning.

Fagene

På tema 10 kombinerer vi høj faglighed med undervisning på forskellige temalinjer og værksteder/kurser.

De obligatoriske grundfag er:

-Dansk + kontaktlærertid
-Matematik + kontaktlærertid
-Engelsk
-Dannelse

Resten af timerne vælges selv! Tysk og fysik tilbydes sammen med andre spændende fag.

Man har således selv indflydelse på 7 timer ugentligt, tematimer og  værkstedstimer/korte kurser.

Linjer