Danmarks frisen

Af Mads Aabo

På en del af udskolingens vægareal finder man en 30 m lang og 130 cm høj vægfrise, der giver et godt overblik over de vigtigste begivenheder i danmarkshistorien fra jordens tilblivelse og helt op til nutiden – 2010.

Det flotte og imponerende billede er lavet af tegneserietegner og illustrator, Mads Aabo Møller. Se mere på hans hjemmeside, eller se hele frisen på billederne her til venstre.

Mads Aabo udtrykker sig i ét for eleverne vedkommende og nutidigt billedsprog, og der er mange fascinerende detaljer. Går man forbi det hver dag, vil man have en god chance for at få sikkerhed i indhold og kronologien i danmarkshistorien.

Den langelandske historie – relieffer

af Bjørn Okholm Skaarup

På væggene i mellemtrinnet hænger 10 keramikrelieffer i formatet 80 x 80 cm.

De viser vigtige træk fra den langelandske historie – lige fra jægerstenalderen til byggeriet af Ørstedskolen.

Kunstneren er historikeren og skulptøren Bjørn Okholm Skaarup, der selv er opvokset i Rudkøbing, men nu har adresse i London og Firenze.

Han er desuden kendt for at være god til at modellere ansigt på kranier, f.eks. give de kranier, som arkæologerne finder, et ansigt.

Læs mere om Bjørn Okholm Skaarup.

10 kunstnere : Langelandske sagn

På gangen ud for personalerummet(og i rummene omkring) i udskolingen hænger 10 store malerier, som er 10 langelandske kunstneres bud på billedliggørelse af 10 sagn fra øen.

Frank Lundstrøm, som er lærer på Langelands Musikefterskole, har samlet over 200 sagn fra vores ø og venligt stillet nogle af disse til rådighed til inspiration for nedenstående kunstnere.

Billederne kan bruges om oplæg for læreres og elevers sagnfortælling og samtiig vise, hvor forskelligt man kan udtrykke sig i billedsprog.

FUPØ: Elevernes fælles værk

Inden sommerferien 2010 blev alle elever på de gamle skoler sat i gang med at dekorere et lille stykke – kaldet en tag, med den hensigt at lave et stort fælles værk, som kunne udsmykke Ørstedskolen.

Projektlederen på dette, lærer Margret Furrer, har samlet alle disse tags til en flot helhed. Den fylder ialt 17,5 m2 og er hængt op på endevæggen i Læringscentret.

Projektet fik det lidt spøjse navn: FUP Ø, som står for FællesUdsmykningsProjekt Ørstedskolen.

Yggdrasil, det nordiske livstræ.

Vikingernes landkort. Fra dengang menneskene troede de faldt ud over kanten, hvis de gik til verdens ende.
Udført af eleverne i 3.b-2015 sammen med billedkunstlærer Helle Aa. Nørgaard og lærer Hanne Dyrhøj.

Billedet blev skabt som opfølgning på emnet "DANMARK"..
Først lavede elever go lærere en masse skitser, på papir og i ler. Der er et væld af historier og figurer at tage fat på i den nordiske mytologi. Hver elev lavede hver en figur eller to til relieffet. Jeg har modelleret den store plade og træet.

Det er lavet i stentøjsler og glaseret med 18 forskellige glasurer.
Rammen er lavet af bådebygger Bent Hartvig Nielsen, som tidligere har bygget vikingeskibe.